Wie wil nu niet als topsporter behandeld worden?

De sportfysiotherapeut is opgeleid om mensen met klachten tijdens of na het sporten te behandelen. Hiernaast is de sportfysiotherapeut ook in staat om mensen te begeleiden tijdens het starten van een sport om blessures te voorkomen.

De sportfysiotherapeut speelt dus een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft.

De sportfysiotherapeut is de specialist op het gebied van training. Mensen die na ziekte of blessures weer aan het werk willen en/of weer willen sporten worden behandeld door de sportfysiotherapeut. Dit betekent dat ook bij (kwetsbare) doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, waar sport heel vaak een essentieel onderdeel is van de therapie bij de sportfysiotherapeut aan het juiste adres zijn. Daarnaast worden ervaren sporters die op hoog niveau actief willen zijn begeleid en geadviseerd. De sportfysiotherapeut is op de hoogte van de wijze waarop veel verschillende sporten worden beoefend. Aan de hand van beelden of bewegingen uit een sport kan door de sportfysiotherapeut worden bepaald welke voorwaarden aanwezig moeten zijn bij de sporter om zijn sport risicovrij en op een zo hoog mogelijk niveau te kunnen uitvoeren.

De therapie richt zich op het verhogen van de belastbaarheid van de betroffen lichaamsdelen en van de omliggende regio’s. Het geheel is namelijk van belang om optimaal te kunnen presteren/functioneren.

Neem contact met ons op of maak een afspraak